Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TVR, precizări în privinţa datoriei către EBU

televiziunea-romana-tvr

TVR a precizat că proiectul de Ordonanţă de urgenţă (OUG) iniţiat de Ministerul Finanţelor Publice "nu presupune suplimentarea fondurilor alocate de la bugetul de stat pentru SRTv".

„Proiectul de Ordonanță de urgență inițiat de Ministerul Finanțelor Publice prin care se creează cadrul legal pentru finanțarea din alocația bugetară a obligațiilor financiare pe care Televiziunea Română le are la European Broadcasting Union (EBU) nu presupune suplimentarea fondurilor alocate de la bugetul de stat pentru SRTv.

Prin această decizie, cuantumul alocației bugetare destinate SRTv pentru anul în curs, stabilit de Guvern în 2015, nu va fi majorat, dar televiziunea publică va avea posibilitatea ca, prin gestionarea riguroasă a banilor alocați de la bugetul de stat, să folosească o parte din sumă pentru a plăti obligații financiare către EBU.

Guvernul pregătește o nouă TAXĂ: 'Plătești pentru cât arunci'

Aceste obligații includ, pe lângă drepturi de difuzare a programelor de televiziune culturale, sportive, de divertisment sau de știri, contribuții, taxe, cotizații, abonamente, licențe pentru transmisii și cheltuieli tehnice, precum și orice alte cheltuieli pe care le presupune calitatea de membru al acestui organism internațional.

Inițiativa Ministerului Finanțelor Publice vine după ce, pe fondul situației financiare dificile generată de subfinanțarea cronică a televiziunii publice și a datoriilor istorice pe care le instituția le înregistrează la EBU, TVR nu a reușit să contracteze drepturile de difuzare pentru EURO 2016, iar reprezentantul României a fost eliminat de la ediția din acest an a Eurovision Song Contest", spun cei de la TVR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.