Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Twitter joacă după propriile reguli: a făcut o nouă modificare la eticheta postului de radio american NPR

consent.yahoo.com
twitter

Twitter a renunţat la etichetarea postului public american NPR drept "media afiliată statului american", după protestele postului, dar reţeaua de socializare a lui Elon Musk o califică în prezent "finanţată de guvern", relatează AFP, citat de Agerpres.

Reţeaua socială, achiziţionată în octombrie de Elon Musk, a aplicat această nouă etichetă şi BBC, care este finanţată în principal de gospodăriile britanice care plătesc o redevenţă.

Marţi, Twitter a adăugat contului NPR (National Public Radio) menţiunea de media "afiliată statului", adăugând aceeaşi etichetă ca pentru presa deţinută de guvernele chinez sau rus.

Radioul public american a protestat împotriva acestei etichete şi a încetat să mai scrie vineri pe Twitter de pe contul său principal. CEO-ul radioului, John Lansing, a afirmat că decizia Twitter este "inacceptabilă".

Pe contul său, care are peste 8,8 milioane de abonaţi, NPR şi-a invitat ascultătorii să "o găsească oriunde poţi consulta informaţii".

NPR a indicat că este finanţat în principal din publicitate, sponsorizare şi contribuţii ale ascultătorilor, iar o sumă mică vine din surse federale.

Celelalte conturi ale postului de radio (care acoperă ştiri politice sau muzicale, de exemplu) nu au primit această etichetă din partea Twitter şi au continuat să tweeteze.

Context

În weekend, Twitter, care sub impulsul lui Elon Musk se află în plină redefinire a certificării conturilor de pe reţeaua socială, a schimbat discret eticheta NPR şi BBC pentru cele de instituţie "finanţată" de un guvern.

Episodul intervine la câteva zile după ce Twitter a deposedat New York Times de certificarea oficială a contului său, Elon Musk acuzând marele cotidian, reputat mai degrabă progresist, de "propagandă".

Antreprenorul miliardar, de asemenea patronul Tesla, arată de bunăvoie dispreţ faţă de media. În ultimul timp, întrebările presei adresate departamentului de comunicaţii al Twitter au primit automat un e-mail cu un emoticon grosolan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.