Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Twitter lucrează la propriul AI generativ

consent.yahoo.com
twitter

Elon Musk vrea să dezvolte un instrument de inteligenţă artificială generativă pentru Twitter, însă, nu este clar deocamdată care va fi rolul acestuia în cadrul platformei sociale.

Cu puţinii angajaţi care i-au rămas, Twitter a început lucrul la un AI generativ, care ar urma să fie antrenat pe baza cantităţii enorme pe care reţeaua socială a dobândit-o de-a lungul anilor, informează News.ro.

În acest scop, Elon Musk a cumpărat 10.000 de plăci video, care vor fi folosite pentru acest proiect, în cadrul unuia din cele două centre de date pe care Twitter le mai are.

Nu este clar în acest moment pentru ce anume vrea Musk un AI generativ în cazul Twitter şi ce rol ar putea juca acesta în cadrul platformei sociale. Ar putea fi un chatbot la care să aibă acces doar abonaţii Blue, un instrument care să îmbunătăţească funcţia de căutare sau care să ajute la reconstruirea business-ului de publicitate.

Cert este că proprietarul Twitter va veni cu propria abordare în ceea ce priveşte AI-ul generativ. Este cunoscut faptul că acesta este unul din criticii OpenAI, dezvoltatorul ChatGPT.

Musk a criticat OpenAI pentru numeroasele limitări pe care compania le-a impus chatbot-ului şi este de aşteptat ca un chatbot Twitter să aibă ceva mai multă libertate în exprimare.

Elon Musk s-a numărat printre finanţatorii OpenAI, însă, a plecat când nu a primit controlul asupra companiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.