Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Twitter și Google se bucură de victoria acordată de Curtea Supremă din SUA

Freepik.com
Twitter

Curtea Supremă din SUA a acordat companiilor de social media o victorie semnificativă, protejând platformele din mediul online în fața a două acțiuni în instanță ce ar fi putut avea implicații majore în privința reglementărilor internetului, informează Rador.

Potrivit celor două decizii în cazuri ce vizau companiile Twitter și Google, sunt protejate capabilitățile companiilor de social media de a fi protejate în fața unor posibile procese pentru conținuturi legate de terorism ce sunt postate pe platformele lor. Instanța a analizat două cazuri reclamate de familiile victimelor atacurilor comise de militanții ISIS (autointitulata grupare Stat Islamic, n.red.).

Rudele victimelor susțin că Twitter nu și-a protejat în mod corespunzător platformele în privința conturilor legate de ISIS înaintea atacului comis la Istanbul, soldat cu moartea a 39 de oameni, în 2017. Curtea Supremă a stabilit că acuzațiile sunt insuficiente pentru a se stabilit că Twitter a contribuit la comiterea atacului de către ISIS. Într-un caz separat, reclamat de familia victimei unui atac terorist ce a încercat să conteste protecția juridică de care se bucură companiile tehnologice pentru materialele postate pe platformele lor, judecătorii au ales să nu ia o decizie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.