Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

U BT Cluj a învins CSM Oradea la baschet masculin, scor 93-78 (47-36), în primul meci din 2019

minge de baschet

Campioana la baschet masculin, CSM Oradea, a fost învinsă, duminică, în deplasare, de formaţia U Banca Transilvania Cluj, scor 93-78 (47-36), într-un meci contând pentru etapa a XIII-a din grupa valorică A a Ligii Naţionale, prima dispută pentru cele două echipe în 2019, relatează News.ro.

Principalii marcatori au fost Dykes 20 puncte, Dorsey 15, pentru U BT Cluj, respectiv Zekovici 23 şi Richard 21 puncte, pentru campioană.

În urma rezultatului, U BT Cluj adună 23 puncte, pe locul 2, după CSU Sibiu (24), iar CSM Oradea, cu 21 puncte este pe 4.

Duminică seară se mai joacă partida BCMU Piteşti – SCM Craiova, iar luni cea dintre Dinamo Bucureşti – SCM Timişoara. Rezultatele nu vor mai afecta însă cele şase echipe calificate mai departe în faza Top 6 (grupa Roşie), acestea urmând a continua lupta pentru titlul naţional: CSU Sibiu, U BT Cluj, SCM Craiova, CSM Oradea, BCM Piteşti şi SCM Timişoara. Steaua şi Dinamo au ratat faza a doua a Ligii Naţionale, clasându-se pe locurile 7-8.

La startul stagiunii 2018-2019 s-au aflat 22 de echipe, care au fost împărţite, conform noului regulament, în trei grupe valorice:

Grupa A - CSM Oradea, Steaua Bucureşti, U BT Cluj, CSU Sibiu, SCM Timişoara, BCMU Piteşti, SCM Craiova, Dinamo Bucureşti;

Grupa B - Cuza Sport Brăila, ABC Athletic Constanţa, CSO Voluntari şi CSM Mediaş;

Grupa C - Phoenix Galaţi, CSM Târgu Mureş, Universitatea Cluj-Napoca, CN Aurel Vlaicu Bucureşti, CSM 2007 Focşani, Rapid Bucureşti, Agronomia Bucureşti, ACS Târgu Jiu, CSM VSKC Miercurea Ciuc şi CSM Sighetu Marmaţiei.

În prima fază se joacă în sistem ”fiecare cu fiecare” în dublă manşă, tur – retur, în cadrul grupelor A şi C, respectiv în sistem ”fiecare cu fiecare” în patru manşe în cadrul grupei B.

În faza doua, cele 22 de echipe vor fi împărţite în patru grupe valorice: grupa Roşie – echipele de pe locurile 1-6 în grupa A; grupa Galbenă – echipele de pe locurile 7-8 în grupa A, echipele de pe locurile 1-3 în grupa B şi prima clasată din grupa C; grupa Albastră – echipa de pe locul 4 în grupa B şi echipele de pe locurile 2-6 în grupa C; grupa Verde – echipele de pe locurile 7-10 în grupa C.

Citește și: Simona Halep își pregătește revenirea în tenis: când va juca primul meci la Sydney

În faza a treia a competiţiei vor avea loc meciurile din play-off, grupa valorică 9-16 şi grupa valorică 17-22, urmând a se juca în sistemul ”cel mai bun din cinci meciuri”.

În 2018, podiumul Ligii Naţionale a fost ocupat, în ordine, de CSM Oradea, Steaua Bucureşti şi U BT Cluj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.