Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

U BT Cluj, victorie cu Energia Trento, a 12-a din grupa B a BKT EuroCup

Facebook
baschet cluj

Campioana U Banca Transilvania Cluj a învins marţi, pe teren propriu, în faţa a 8.212 spectatori, formaţia Energia Trento, scor 88-83 (42-38), în etapa a XVI-a din grupa B a BKT EuroCup. U BT Cluj, aflată deja în play-off, păstrează şanse pentru calificarea directă în sferturi, unde ajung primele două clasate.

Principalii marcatori ai meciului au fost Stipanovic, Guzman 16, Mokoka 14, pentru U BT Cluj, respectiv Baldwin 21, Biligha 12, pentru formaţia italiană.

Pentru U BT Cluj nu a jucat DJ Seeley, suspendat o etapă şi amendat cu 2.000 de euro de Euroligă, după un fault descalificator în partida anterioară, la Ulm. De asemenea, la această partidă a fost prezentată în premieră mascota echipei clujene – ursul panda Winny.

În etapa a XVI-a se mai joacă marţi Buducnost – ratiopharm Ulm, iar miercuri Turk Telekom – Lietkabelis, Aris Salonic – JL Bourg, Slask Wroclaw – Gran Canaria. Rezultatele vor stabili clasamentul după 16 etape, în care, temporar, U BT Cluj a urcat pe locul 2, cu un bilanţ de 12 victorii şi 4 înfrângeri.

Primele trei clasate, JL Bourg, U BT Cluj şi Gran Canaria au obţinut deja calificarea în faza play-off a competiţiei.

În meciurile anterioare din grupa B, U BT Cluj a obţinut rezultatele: 80-71 şi 84-95 cu Turk Telekom, 70-67 şi 80-76 cu Slask Wroclaw, 88-92 şi 89-98 cu JL Bourg, 89-74 şi 79-77 cu Buducnost Podgorica, 61-59 şi 90-74 cu Aris Salonic, 86-75 şi 85-81 cu ratiopharm Ulm, 98-60 cu Energia Trento, 70-92 cu Gran Canaria, 120-111 cu Lietkabelis Panevezys.

Campioana României va juca continua cu meciurile: Gran Canaria – U BT (31 ianuarie) şi Lietkabelis – U BT Cluj (7 februarie).

În grupa A au fost repartizate echipele Hapoel Tel-Aviv, Joventut Badalona, Cedevita Olimpija Ljubljana, Paris Basketball, Umana Reyer Venezia, Wolves Vilnius, Beşiktaş Istanbul, Veolia Hamburg, Prometey Slobozhanske, London Lions.

Se joacă în sistemul fiecare cu fiecare în dublă manşă, iar primele şase clasate în ambele grupe avansează în play-off. Mai precis, primele două clasate în fiecare grupă se califică direct în sferturi, iar echipele de pe locurile 3-6 vor juca încrucişat în optimi, eliminatoriu, pe terenul echipelor mai bine clasate în sezonul regulat.

 

Meciurile din sferturile de finală se vor desfăşura în acelaşi sistem, iar semifinalele şi finala se joacă în sistemul ”cel mai bun din trei partide”, cu avantajul terenului propriu pentru echipa mai bine clasată în sezonul regulat.

 

În stagiunea trecută, U BT Cluj a fost debutantă în EuroCup şi a încheiat grupa A pe locul 9, ratând optimile. Cu un an înainte, campioana României a jucat sferturi de finală în Basketball Champions League, performanţă care i-a adus acceptarea în EuroCup, a doua competiţie continentală, după Euroligă.

 

Doar două echipe româneşti au mai participat în EuroCup, CSU Asesoft Ploieşti (în sezoanele 2007-2008, 2013-2015), respectiv Steaua Bucureşti (2015-2016), însă U BT Cluj este prima din România care se califică în faza play-off.

 

În 2023, trofeul EuroCup a fost câştigat de Gran Canaria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.