Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

U2, Arcade Fire, Gorillaz, Springsteen şi alte nume grele vor însufleţi anul muzical 2017

disco

U2, Arcade Fire, Gorillaz, Bruce Springsteen, Jay-Z, Bjork... anul 2017 promite să fie bogat în noutăţi muzicale cu vedete ale rock-ului, pop-ului şi hip hop-ului şi muzicii electro, care vor umple sălile de concert şi vor încânta fanii cu noile lor albume, relatează joi AFP. 

Se prefigurează un an bogat pentru U2: la trei ani după 'Songs of Innocence', trupa lui Bono este aşteptată cu 'Songs of Experience', album aşteptat în a doua jumătate a anului. Potrivit chitaristului The Edge, 'versurile noilor cântece sunt mai puternice decât cele din War', albumul care a consacrat trupa rock irlandeză în 1983. U2 îşi va lua un răgaz şi pentru a sărbători pe scenă 30 de ani de la celebrul lor album 'Joshua Tree'. 

Regii curentului new wave, Depeche Mode, vor lansa în primăvară un nou album, 'Spirit', însoţit de un turneu care va începe pe 5 mai la Stockholm şi care îi va purta pe membrii trupei britanice de la Anvers şi Paris până la Londra şi Berlin. Continentul european îi va vedea defilând anul acesta şi pe cei de la Guns N'Roses sau Coldplay. 

Bruce Springsteen, în vârstă de 67 de ani, dar într-o formă excepţională demonstrată în concertele sale maraton, revine la rândul său cu un nou album de studio. Grupul americano-canadian Arcade Fire revine de asemenea cu o nouă producţie discografică la patru ani după precedentul 'Reflektor'. Nu există încă o dată certă, dar sunt aşteptaţi cu noi albume şi artiştii Jay-Z, Bjork sau Céline Dion, aceasta din urmă cu o nouă producţie în limba engleză. 

După un lung şi triumfător turneu mondial, în care a prezentat 'The Wall', Roger Waters va oferi prima sa producţie solo după 25 de ani, descrisă de fostul membru Pink Floyd drept o călătorie pe un covor zburător, "o diatribă politică cu accente de angoasă". Legenda anilor 1970 Debbie Harry şi grupul său Blondie revine la rândul său cu un nou album, în care are invitaţi de marcă ca Sia, Kanye West sau Johnny Marr. 

Şi reprezentanţii curentului alternativ vor reveni cu noi albume, precum Jesus and Mary Chain ('Damage and Joy', 25 martie) sau Grandaddy ('Last Place', 3 martie). Grupul Flaming Lips, exponenţii rock-ului psihedelic, vor deschide balul cu 'Oczy Mlody' pe 13 ianuarie. Vor fi urmaţi de duetul hip hop Run The Jewel, care va lansa 'Run the jewel 3', şi de The XX şi muzica lor pop minimalistă, cu al treilea lor album 'I See You'. 

Foarte aşteptate sunt şi producţiile muzicale ale artiştilor LCD Soundsystem, Gorillaz cu al cincilea lor album avându-i ca ca invitaţi speciali pe David Bowie şi Jean-Michel Jarre, precum şi noile albume ale celor de la MGMT, Arctic Monkeys, Fleet Foxes ('Crack-up'), Saint-Vincent şi The National. 

După recenta lor colaborare cu The Weeknd, francezii de la Daft Punk revin în atenţie după ce au revoluţionat curentul electro cu primul lor album 'Homework'. În atenţie rămân şi legendarii Beck, Michel Polnareff, sau Aphex Twin care s-ar putea hotărî să lanseze în sfârşit un nou album, după mai mulţi ani de "gestaţie".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.