Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un RENUMIT magistrat a RĂBUFNIT: 'Când legea este pentru unii mumă şi pentru alţii ciumă, cred că putem pleca cu toţii acasă'

judecatori

Preşedintele Tribunalului Timiş, Adriana Stoicescu, spune, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că judecătorii aleg să tacă în continuare, fiind descurajaţi de atacurile suburbane, în schimb, ”mincinoşii ne dau lecţii de sinceritate, iar impostorii de onestitate”.

”Descurajaţi de atacurile suburbane, judecătorii aleg în continuare să tacă. Cu excepţia unor sinucigaşi(e), obligaţia de rezervă este înţeleasă ca dreptul la tăcere deplină, până la anihilarea libertăţii de exprimare. În schimb, mincinoşii ne dau lecţii de sinceritate, iar impostorii de onestitate”, a scris preşedintele Tribunalului Timiş.

Stoicescu vorbeşte şi despre politizarea justiţiei, spunând că este inacceptabilă atunci când e vorba despre revocări.

Citește și: MAE, REACȚIE de ultimă oră, după TRAGEDIA din Austria, în care a fost implicată o familie de români

”Politizarea justiţiei este greu de înţeles şi inacceptabilă când e vorba de revocări, devenind absolut normală şi dezirabilă când e vorba de numiri. Ceea ce se întâmplă azi sub ochii noştri este consecinţa înţelegerilor politice şi a compromisurilor, a privirilor întoarse în altă parte. Totuşi, nimeni nu a ieşit public să ameninţe judecătorii supremi... Solidarizându-mă cu colegii de la instanţa supremă, copleşiţi de volumul de muncă şi supuşi unor presiuni inimaginabile, mă întreb retoric dacă doar noi, cei «mici», avem obligaţia de rezervă? Libertatea de exprimare permite totuşi unora să formuleze opinii publice despre dosare pe rol? Termenul de redactare a unor hotărâri poate face obiectul unei dezbateri publice? Când legea e pentru unii mumă şi pentru alţii ciumă, cred că putem pleca cu toţii acasă”, a mai scris Adriana Stoicescu.

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, spunea că le-a dat termen judecătorilor până la 1 septembrie pentru a motiva toate deciziile, ea afirmând, într-un interviu la Realitatea TV, că în caz contrar va fi sesizată Inspecţia Judiciară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.