Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uciderea ursului Arthur - Asociaţia care a organizat vânătoarea se plânge la CNA: Vrea sancţiuni pentru toată presa

urs arthur

Asociaţia care a organizat vânătoarea în cadrul căreia prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein l-a vânat pe ursul Arthur a sesizat CNA pentru a sancţiona „toate posturile TV, posturile de radio, presă liberă şi on-line pentru comunicarea de informaţii false”, transmite Mediafax.

Sesizarea a fost transmisă duminică 9 mai 2021, de către preşedintele Asociaţiei „Târnava Mare” din Odorheiu-Secuiesc, Marmureanu-Biro Leonard.

„În spaţiul public din România în ultima perioadă s-a vehiculat ipoteza împuşcării unui urs, cel mai mare din România şi Europa, fară argumente ştiinţifice, afirmate de un activist de mediu. Vă precizăm că funcţia de activist de mediu nu se regăseşte în Clasificarea funcţiilor din România. Pentru dovada acesteia găsiţi în spaţiul public toate postările acestor posturi de televiziune, presei libere şi online şi a postărilor pe platforma Facebook”, susţine preşedintele asociaţiei în sesizarea transmisă Consiliului Naţional al Audiovizualului.

În solicitarea Asociației către CNA se precizează că au fost atașate „poze cu urși mai mari decât Arthur”.

După scandalul internațional declanșat de Arthur, prințul Emanuel von und zu Liechtenstein a declarat că nu el l-a omorât pe cel mai mare urs din România. Într-o declarație pentru presa din Austria, prinţul spune că are probe care îi susțin spusele.

Prințul confirmă că a ucis un urs în România dar susține că animalul pe care l-a împușcat ar fi fost unul eliberat pentru împușcare, şi nu Arthur. Mai mult, acesta precizează că are fotografii care demonstrează că animalul ucis de el nu este ursul Arthur.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.