Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UCIGAȘUL SILENȚIOS - Acest viciu a făcut peste 3 milioane de victime în doar un an de zile

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

 

Cifre alarmante sunt făcute publice de Organizația Mondială a Sănătății.

Peste 3 milioane de persoane au decedat. în 2016. în întreaga lume, din cauza consumului excesiv de alcool, se arată într-un raport al Organizației Mondiale a Sănătății, precizând că aproximativ 237 de milioane de bărbați și 46 de milioane de femei se confruntă cu probleme legate de consumul de alcool, scrie Mediafax.

Noul raport OMS, care a fost prezentat vineri, indică faptul că aproximativ o treime din decesele cauzate de consumul de alcool sunt rezultatul rănirilor, inclusiv accidente rutiere și automutilare, iar unul din cinci decese este rezultatul bolilor digestive sau cardiovasculare. Diverse tipuri de cancer, boli infecțioase și probleme mentale sunt alte cauze semnificative de deces asociate consumului excesiv de alcool.

Raportul mai arată că în Europa se înregistrează cea mai ridicată rată de consum de alcool per capita, deși aceasta a scăzut cu 10% față de 2010, informează agenția The Associated Press.

Organizația Mondială a Sănătății a mai indicat că estimările indică o creștere a consumului de alcool pe capita la nivel global în următorul deceniu, în mod special în Asia de Sud-Est și cele două Americi.

Consumul excesiv de alcool este responsabil pentru 5,3% din totalul de decese la nivel global. Mai mult, 13,5% din decesele în rândul persoanelor între 20 și 39 de ani sunt cauzate de consumul de alcool.

Citește și: BOMBĂ Conacul lui Liviu Dragnea a fost VANDALIZAT / FOTO

Instituția internațională propune și o serie de metode pentru reducerea consumului excesiv de alcool, inclusiv reglementarea și restricționarea accesului la alcool, în special în cazul tinerilor, reducerea cererii prin taxare și mecanisme de preț, campanii de informare a publicului în legătură cu efectele dăunătoare ale consumului excesiv de alcool, oferirea de tratamente accesibile persoanelor cu probleme asociate consumului de alcool.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.