Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucrainenii încearcă să lărgească capul de pod de la Herson - Situația tactică pe pricipalele direcții de luptă prezentată de Statul Major ucrainean

pravda.com
Ucraina razboi

În majoritatea direcțiilor de pe front, apărătorii Ucrainei resping atacurile trupelor ruse, în direcția Melitopol epuizează inamicul, în direcția Herson încearcă să extindă capul de pod, conform datelor Statului Major al Forțele armate ale Ucrainei.

Pe parcursul zilei trecute au avut loc 95 de ciocniri de luptă. În total, inamicul a lansat 1 rachetă și 61 de lovituri aeriene, a tras 71 de rachete salvă în pozițiile trupelor noastre și în zonele populate.

Următoarele zone au fost lovite de atacuri aeriene: Sinkivka, Petropavlivka, regiunea Harkov; Nevske,  Serebryansk din regiunea Lugansk; Terny, Spirne, Toretsk, Avdiivka, Vesele, Novomykhailivka din regiunea Donețk; Novodarivka, Mala Tokmachka, Robotyne, Preobrazhenka din regiunea Zaporizhzhia; Krynyk, regiunea Herson.

Aproximativ 130 de așezări din regiunile Cernihiv, Sumi, Harkov, Lugansk, Donețk, Zaporizhzhya, Herson și Mykolaiv au fost sub focul artileriei.

Potrivit Statului Major, situația în direcții cheie este următoarea:

În zona de responsabilitate a OSUV „Nord” în direcțiile Volyn și Poliske, situația operațională rămâne fără modificări semnificative.

În direcțiile Siver și Slobozhan, inamicul menține o prezență militară în zonele de frontieră, desfășoară activități active de sabotaj și crește densitatea barierelor mine și explozive de-a lungul graniței.

În zona de responsabilitate a unității militare de apărare „Khortytsia” în direcția Kupyansk, apărătorii au respins 19 atacuri inamice în zonele Sinkivka din regiunea Harkiv și Stelmakhivka din regiunea Lugansk, unde inamicul a încercat să străpungă apărarea trupelor ucrainene.

Pe direcția Lymanskyi, luptătorii ucraineni au respins 4 atacuri inamice în apropiere de Terni, regiunea Donețk.

În direcția Bakhmut, soldații noștri au respins 7 atacuri inamice în apropiere de Bohdanivka, Klișchiivka și Andriivka, regiunea Donețk.

În zona de responsabilitate a sistemului de apărare antirachetă „Tavria” în direcția Avdiivka, apărătorii ucraineni continuă să rețină inamicul, care nu încetează să încerce să încerce Avdiivka și țin cu fermitate apărarea. Forțele de apărare au respins 22 de atacuri inamice la est de Novokalynovy, Novobakhmutivka și Avdiyivka, precum și 13 atacuri în zonele Pervomaisky, regiunea Donețk.

În direcția Mariinsky, forțele de apărare continuă să-i rețină pe invadatorii din districtele Maryinka și Novomykhailivka din regiunea Donețk, unde apărătorii noștri au respins 15 atacuri.

Inamicul nu a condus acțiuni ofensive (asalt) în direcția Shakhtarsky.

În direcția Zaporizhzhia, Forțele de Apărare au respins 7 atacuri inamice la vest de Verbovoy și la sud de Robotynoy în regiunea Zaporizhzhia.

În direcția Melitopol, soldații noștri continuă să provoace în mod activ pierderi de forță de muncă și echipamente trupelor de ocupație, epuizând inamicul de-a lungul întregii linii a frontului.

În zona de responsabilitate a sistemului de apărare aeriană „Odesa” în direcția Herson, Forțele de Apărare vor continua măsurile de extindere a capului de pod. În ciuda eșecurilor, inamicul nu a renunțat la intenția de a scoate unitățile noastre din pozițiile lor și a efectuat 12 atacuri fără succes. A primit o respingere decentă și s-a retras cu pierderi. Apărătorii ucraineni desfășoară o luptă contra bateriei, provocând daune provocate de foc în spatele inamicului.

Verbatim de la Statul Major: „În cursul zilei trecute, Forțele Aeriene ale Forțelor de Apărare au lovit 16 zone de concentrare a personalului, armelor și echipamentelor militare și complexul de rachete antiaeriene al inamicului.

Unitățile forțelor de rachete au lovit 9 zone de concentrare a personalului, arme și echipamente militare, 3 depozite de muniții și artilerie inamică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.