Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina: 4,8 milioane de copii strămutați după invazia rusă - ONU

http://www.montblanc.com
UNICEF

Datele arată că 4,8 milioane de copii au fugit din Ucraina de când forțele ruse au invadat țara, a anunțat agenția ONU pentru copii cittată de Sky News.

Directorul pentru programe de urgență al UNICEF Manuel Fontaine a declarat că numărul copiilor care au fugit din țară este "de-a dreptul incredibil".

"Ei au fost forțați să lase totul în urmă - casele, școlile și, adesea, membrii familiei lor", a declarat el în fața Consiliului de Securitate al ONU. "Am auzit povești despre eforturile disperate pe care le fac părinții pentru a-și duce copiii în siguranță, iar copiii sunt întristați că nu se pot întoarce la școală".

Cifrele vin în contextul în care ambasadorul Ucrainei la ONU, Sergiy Kyslytsya, a afirmat că Rusia a luat peste 121.000 de copii din Ucraina și că ar fi elaborat un proiect de lege pentru a simplifica și accelera procedurile de adopție pentru orfani și chiar pentru cei care au părinți și alte rude.

Potrivit lui Kyslytsya, cei mai mulți dintre copii au fost luați din orașul Mariupol, aflat sub asediu în sudul țării, și duși în estul Donețkului și apoi în orașul rus Taganrog.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.