Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina a anunțat că a recucerit o așezare strategică din sud-estul țării

Facebook
razboi-ucraina-soldati

Ucraina a declarat luni că trupele sale au eliberat așezarea Robotyne din sud-estul țării și că încearcă să avanseze mai departe spre sud în contraofensiva lor împotriva forțelor rusești, relatează Reuters.

Armata ucraineană a declarat săptămâna trecută că forțele sale au arborat steagul național în așezarea strategică, dar că încă mai desfășoară unele operațiuni, conform mediafax.

Forțele ucrainene cred că au străpuns cea mai dificilă linie de apărare rusă din sud și că acum vor începe să avanseze mai rapid, a declarat săptămâna trecută pentru Reuters un comandant care a condus trupele în Robotyne.

"Robotyne a fost eliberată", a declarat ministrul adjunct al Apărării, Hanna Maliar.

Așezarea se află la 10 km la sud de orașul Orikhiv, aflat pe linia frontului, în regiunea Zaporojie, pe un drum important spre Tokmak, un nod rutier și feroviar ocupat de Rusia.

Capturarea Tokmak ar fi o piatră de hotar în timp ce trupele ucrainene presează spre sud, spre Marea Azov, într-o campanie militară menită să divizeze forțele rusești după invazia pe scară largă a Moscovei din februarie 2022.

Ministerul ucrainean al Apărării a postat pe platforma de socializare X o înregistrare video cu soldați care descriu eliberarea și ridicarea steagului în așezare.

"Domnule președinte, domnule comandant-șef, satul Robotyne din regiunea Zaporojie a fost eliberat de ocupanți de către forțele Brigăzii 47 Mecanizată și unitățile adiacente", a declarat un soldat ucrainean în videoclip.

"Steagul albastru și galben va fi arborat în fiecare sat ucrainean", a mai spus soldatul.

Rusia nu a confirmat avansul ucrainean. Ministerul rus al Apărării a afirmat că trupele Moscovei au respins atacurile forțelor Kievului în apropiere de Robotyne și Verbove.

Un purtător de cuvânt militar a declarat pentru televiziunea ucraineană că forțele Kievului continuă să-și fortifice pozițiile în localitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.