Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina a anunțat că va continua să participe în preliminariile EURO 2024

Ucraina fotbal

Ucraina a anunţat că va continua să evolueze în preliminariile EURO 2024 la fotbal, în ciuda faptului că guvernul de la Kiev a interzis echipelor ucrainene să ia parte la competiţiile în care sunt implicaţi sportivi din Rusia şi Belarus, transmite Reuters.

Kievul a impus această interzicere, care acoperă evenimentele olimpice, neolimpice şi paralimpice, după ce Rusia a invadat Ucraina cu sprijinul Belarus.

Preşedintele Federaţiei Ucrainene de Fotbal, Andri Pavelko, a publicat pe Facebook o scrisoare în care ministrul ucrainean al Sporturilor a subliniat decizia de a lăsa Ucraina să joace în preliminariile EURO 2024, în care evoluează şi Belarus.

''Naţionala Ucrainei va continua evoluţiile sale oficiale în campania de calificare la Campionatul European din 2024'', a scris ministrul Vadim Gutţait.

Ucraina face parte din Grupa C a preliminariilor, alături de Anglia, Italia, Macedonia de Nord şi Malta, în timp ce Belarus joacă în Grupa I, din care mai fac parte România, Israel, Andorra, Kosovo şi Elveţia.

Ucraina a pierdut primul meci din această campanie, 0-2 în deplasare cu Anglia, care este liderul grupei, cu şase puncte. Următorul meci al Ucrainei va avea loc pe 16 iunie, în deplasare, cu Macedonia de Nord.

Rusia a fost exclusă din toate competiţie fotbalistice internaţionale după ce a invadat Ucraina, în februarie 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.