Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina a cerut FMI un ajutor financiar de urgenţă

Press conference by Kristalina Georgieva

Ucraina a solicitat Fondului Monetar Internaţional un ajutor financiar de urgenţă, a făcut cunoscut vineri într-un comunicat directorul general al instituţiei, Kristalina Georgieva, după o reuniune cu consiliul de administraţie, notează AFP preluat de agerpres,

"Explorăm toate opţiunile pentru un sprijin financiar suplimentar", inclusiv în cadrul programului de ajutorare de 2,2 miliarde de dolari care urma să fie lansat cel mai târziu în iunie, iar "autorităţile au solicitat FMI şi o finanţare de urgenţă", a spus declarat Kristalina Georgieva.

Ea a subliniat că "Fondul dispune de o serie de instrumente în cutia sa cu unelte şi, pe măsură ce situaţia din Ucraina evoluează, vom continua să discutăm cu autorităţile cum să le ajutăm cel mai bine", făcând referire, de asemenea, la "consiliere politică în curs".

Directorul instituţiei a precizat că s-a întâlnit vineri cu consiliul de administraţie, "pentru a-i informa pe administratori cu privire la evaluarea noastră iniţială a situaţiei actuale" şi pentru a-i "asigura că personalul nostru va continua să lucreze în strânsă colaborare cu autorităţile pentru a sprijini Ucraina în toate modurile posibile".

"Vom continua, de asemenea, să lucrăm mână în mână cu Grupul Băncii Mondiale şi cu alţi parteneri pentru a ne coordona sprijinul şi pentru a ajuta cel mai bine Ucraina", a adăugat ea.

Kristalina Georgieva s-a arătat deja, la începutul săptămânii, profund îngrijorată în legătură cu invazia Ucrainei de către Rusia.

Invazia rusă în Ucraina Rusia este "o chestiune de reală preocupare", a subliniat ea din nou, insistând asupra consecinţelor economice, în contextul în care lumea încă se recuperează după criza COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.