Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina a lovit o bază aeriană din Crimeea - În bază erau staționate bombardiere supersonice Su-24 și avioane de luptă Su-30, precum și un sistem de rachete

su-24

Ucraina a lansat peste noapte un atac asupra bazei aeriene Saky în Crimeea ocupată de ruși, au declarat surse din Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) presei ucrainene pe 21 septembrie.

O sursă SBU a declarat pentru Ukrinform că operațiunea a folosit mai întâi drone pentru a epuiza sistemele locale de apărare aeriană, urmată de lansarea rachetelor Neptune, o armă produsă în Ucraina.

Atacul a afectat grav echipamentele rusești de la bază și a fost efectuat de SBU și Marina Ucraineană, a scris Ukrainska Pravda, citând o sursă SBU.

SBU a spus că la bază sunt staționate peste o duzină de avioane, inclusiv bombardiere supersonice Su-24 și avioane de luptă Su-30, precum și un sistem de rachete Pantsir.

Baza găzduiește, de asemenea, un centru de antrenament militar rus pentru operarea dronelor Mohajer fabricate iranian, a spus SBU.

La primele ore ale dimineții, Ministerul rus al Apărării a anunțat că Crimeea a fost lovită de un atac la scară largă cu drone și a susținut că a doborât peste 19 drone. Saky a fost numit una dintre locațiile în care au fost auzite explozii.

Saky se află în partea de vest a peninsulei, la aproximativ 50 de kilometri nord de Sevastopol.

În ultimele luni, au avut loc mai multe lovituri importante asupra forțelor ruse din zonă, inclusiv folosind drone marine și rachete pe 13 septembrie, care au avariat puternic ambarcațiunile navale și echipamentele militare.

În august 2022, Kievul a declarat că nouă avioane rusești au fost distruse în urma exploziilor de pe aerodromul Saky din Crimeea ocupată de ruși, dar nu a confirmat implicarea sa în atac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.