Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina a luat măsuri suplimentare împotriva cluburilor și a interzis accesul în ţară pentru majoritatea străinilor

https://www.pikist.com/free-photo-isdgv
Covid

Guvernul ucrainean a prelungit miercuri până pe 31 octombrie restricţiile antiepidemice, a luat măsuri suplimentare împotriva cluburilor şi discotecilor şi a interzis accesul în ţară pentru majoritatea străinilor, ca urmare a creşterii numărului cazurilor de COVID-19, 1.670 de noi cazuri fiind confirmate în ultimele 24 de ore, relatează agenţia EFE, informează Agerpres.

''Carantina permite menţinerea echilibrului între restricţii şi viaţa normală a ţării, însă creşterea numărului infecţiilor în ultimele săptămâni ne obligă să acţionăm mai hotărât'', a declarat premierul ucrainean Denis Şmigal, citat de agenţia 112.ua.

Prin urmare, el a anunţat prelungirea până la 31 octombrie a restricţiilor menite să prevină agravarea şi mai mult a epidemiei, fiind luate şi măsuri suplimentare. Printre acestea se numără închiderea cluburilor de noapte, a discotecilor şi celorlalte localuri în care nu sunt respectate măsurile preventive. ''Am cerut şi voi continua să cer poliţiei să ia măsuri drastice împotriva localurilor care alimentează infectările cu noul coronavirus în rândul tinerilor'', a avertizat şeful executivului ucrainean.

Guvernul său a anunţat şi decizia de închidere a graniţelor Ucrainei pentru străini până pe 28 septembrie. Potrivit ministrului de interne Arsen Avakov, vor fi mai multe excepţii, printre acestea numărându-se persoanele care deţin un permis de rezidenţă în Ucraina, care participă la misiuni internaţionale sau umanitare, pasagerii în tranzit, şoferii vehiculelor care transportă mărfuri, instructorii NATO şi personalităţile culturale invitate în Ucraina.

Premierul Denis Şmigal a mai semnalat că la ora actuală se desfăşoară un intens proces de pregătire a spitalelor pentru a primi un eventual ''al doilea val'' de contaminări. ''Pregătim activ spitalele pentru al doilea val, cumpărăm ventilatoare pulmonare suplimentare. Instalăm de asemenea surse suplimentare de furnizare de oxigen pentru fiecare pat pentru pacienţii COVID-19'', a menţionat el.

Ucraina a impus în luna martie măsuri de prevenire a răspândirii noului coronavirus, pe care le-a relaxat parţial începând din luna mai pentru a permite redresarea economiei. De atunci, ''carantina adaptivă'', procedură prin care pot fi menţinute sau instituite restricţii antiepidemice, este prelungită lunar.

De la 1 august restricţiile sunt aplicate ţinând cont numărul cazurilor de infectare din fiecare regiune a ţării şi au fost astfel stabilite patru zone în funcţie de nivelul de gravitate a epidemiei, respectiv zonele verde, galbenă, portocalie şi roşie. Restricţiile decise prin plasarea unei regiuni într-una din aceste zone includ suspendarea transportului public, a serviciilor publice şi alte măsuri.

Această ţară cu circa 40 de milioane de locuitori a înregistrat până în prezent 110.085 de cazuri de COVID-19, dintre care 2.354 de decese, miercuri fiind confirmate 1.670 de noi îmbolnăviri.A

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.