Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se joacă cu focul! Ucraina a pregătit un atac cu gaz toxic în regiunea Zaporojie: Rușii susțin că au dejucat ofensiva ucraineană

dw.com
zaporojie

Rusia a afirmat marţi că a dejucat un atac cu gaz toxic pregătit, potrivit Moscovei, de serviciile speciale ucrainene în regiunea ucraineană Zaporojie (sud), aflată parţial sub controlul forţelor ruse, informează AFP.

"A fost dejucată o tentativă a serviciilor speciale ucrainene de a comite un atentat în regiunea Zaporojie, cu recurgere la un echivalent al unui agent militar toxic 'BZ', potrivit clasificării NATO", a anunţat Serviciul Federal de Securitate (FSB) al Rusiei, conform Agerpres.

Agenţii toxici confiscaţi în timpul acestei operaţiuni "sunt utilizaţi pentru fabricarea de arme chimice de distrugere în masă şi au fost concepuţi de SUA", afirmă un comunicat al FSB.

O anchetă pentru atentat şi fabricare de arme de distrugere în masă a fost declanşată şi trei cetăţeni ucraineni au fost arestaţi, potrivit aceleiaşi surse.

Regiunea Zaporojie este una dinte cele patru teritorii ucrainene a căror anexare a fost revendicată de Rusia în 2022, alături de Herson, Doneţk şi Lugansk, chiar dacă armata rusă nu controlează toată această regiune.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.