Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina a reușit deminarea totală a regiunii Kiev

static.wixstatic.com
deminare

Adjunctul șefului biroului prezidențial din Ucraina, Kyrylo Timosenko, a transmis vineri că deminarea regiunii Kiev a fost finalizată.

„Deminarea regiunii Kiev este complet finalizată. 100% din alimentarea cu energie electrică a regiunii Kiev a fost restabilită. Lucrările au durat 45 de zile în loc de cele 60 planificate. În lucrările de restaurare au fost implicați peste 1.000 de muncitori din diferite regiuni ale Ucrainei. Puterea a fost restabilită la peste 265.000 de abonați”, a anunțat oficialul ucrainean.

Ieri, 19 mai, doi bărbați au explodat pe o mină inamică într-un câmp din cartierul Bucha. Pe 17 mai, un șofer de tractor a declanșat o mină lângă Harkov.

Operaţiunile de deminare pe întregul teritoriu ucrainean după invazia rusă vor dura între cinci şi zece ani, a declarat Oleh Bondar, şeful Departamentului de Deminare Umanitară din cadrul Serviciului Statal de Urgenţă al Ucrainei, citat miercuri de agenţia locală Ukrinform, relatează EFE. ''Din experienţa internaţională, recuperarea minelor poate dura între 5 şi 10 ani'', a menţionat Bondar, în opinia căruia una dintre consecinţele majore negative ale invaziei ruse din Ucraina o reprezintă contaminarea masivă a teritoriului şi localităţilor cu explozibili, inclusiv cu dispozitive interzise de convenţiile internaţionale, scrie Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.