Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO Ucraina acuză Rusia că a dărâmat o biserică veche de 170 de ani, care a supraviețuit celor două războaie mondiale

suspline.media / părintele Oleksandr
biserică ucraina

Forțele ucrainene reclamă armata rusă că a distrus o biserică veche, care a supraviețuit inclusiv celor două războaie mondiale, relatează presa ucraineană.

"Biserica Neprihănitei Zămisliri a Preasfintei Fecioare Maria din satul Kiselevka a fost distrusă de bombardamentele rusești. Clădirea nu are acoperiș, ploaia și tencuiala presărată au distrus cele mai vechi icoane. Biserica este complet distrusă și este imposibil să o restaurăm", relatează Unain, care îl citează pe preotul Alexandru.

Potrivit părintelui Alexandru, cele mai vechi icoane nu au putut fi salvate.

"Există o încăpere în care se păstrează lucrurile noastre liturgice. În special, paharul pentru "sângele Domnului". Am aflat de la enoriașul nostru că ne-a ascuns icoanele, imagini care se aflau în partea centrală, înainte ca biserica să ia foc. Am salvat majoritatea imaginilor, dar cele mai multe dintre ele au fost distruse de ploi, multe au fost distruse de șoareci de câmp", a spus părintele Alexandru.

El asigură că este imposibil să se restaureze biserica și, până când nu va fi reconstruită, slujbele din Kiselevka nu vor avea loc.

În decembrie ar fi trebuit să fie 170 de ani de la construirea acestei biserici. A supraviețuit celor două războaie mondiale și dominației regimului comunist. Autoritățile sovietice au transformat biserica într-un depozit, iar apoi într-un loc pentru repararea tractoarelor. În 1990, biserica a fost retrocedată credincioșilor, în 2013 a fost sfințită.

În timpul războiului al Rusiei împotriva Ucrainei, satul Kiselevka a fost de fapt complet distrus, aproape toți localnicii au fost evacuați.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.