Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina acuză Rusia de o acțiune interzisă de Convenția de la Geneva: Încearcă să ofere prizonieri civili în schimbul militarilor capturați

haszon.hu
razboi ucraina rusia ucraina tanc

Potrivit vicepremierului ucrainean, Moscova a încercat să ofere la schimb civili ucraineni pentru prizonieri militari ruși - o acțiune interzisă de Convenția de la Geneva.

Iryna Vereshchuk a declarat pentru BBC că biroul său, care este responsabil pentru negocierea schimburilor de prizonieri, a refuzat și a cerut Rusiei să trimită înapoi civilii ucraineni pe care i-a luat.

Există tot mai multe dovezi că Rusia a deportat cu forța un număr mare de civili peste graniță de când a invadat țara în februarie.

Vereshchuk a declarat că aceștia au fost folosiți ca ostatici: "De aceea au capturat toți acești ostatici - civili, femei, angajați ai consiliilor locale, pentru a încerca să îi folosească", a spus ea.

"Știm că sunt peste o mie de ostatici acolo - inclusiv aproape 500 de femei", a spus ea. "Știm că se află în închisori și centre de detenție preventivă în Kursk, în Briansk, în Riazan, în Rostov".

Ea a spus că Rusia a tras de asemenea de timp pentru a trimite înapoi femeile civile. "Extragem femeile aproape cu cleștele", a spus ea. "Acum refuzăm să organizăm un schimb fără femei pe listă. Acesta este modul în care încercăm să ne salvăm cumva femeile și civilii".

În cel mai recent schimb, nouă civili au fost trimiși înapoi cu răni grave, inclusiv amputări efectuate în Rusia.

"Au existat persoane grav rănite în acest schimb - membre amputate, septicemie, alte răni grave", a declarat dna Vereshchuk.

"Existau semne clare de tortură", a mai spus ea. "Poveștile pe care ni le-au spus sunt teribile".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.