Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina anunţă că a doborât două rachete ruseşti de croazieră de tip Kalibr lansate din Marea Neagră

Navy Recognition
Kalibr racheta

Forţele ucrainene au doborât, vineri, două rachete de croazieră de tip Kalibr lansate de forţele ruse din Marea Neagră, potrivit Comandamentului aerian ”Sudic” al Ucrainei din Odesa, relatează CNN, potrivit News.ro.

Comandamentul aerian a precizat că o rachetă de croazieră a fost doborâtă deasupra regiunii ucrainene Herson, iar una a fost doborâtă deasupra regiunii Nikolaev.

Între timp, Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei a anunţat că ruşii au atacat Bahmut, Avdiivka şi Novopavlivka, în estul ţării.

În plus, regiunea Liov din vest şi regiunile Harkiv, Dnipro şi Zaporojie din est au fost vizate de rachete şi bombardamente în ultima zi, se arată în comunicat.

”Există un nivel scăzut al stării morale şi psihologice a personalului unităţilor inamice situate în regiunea Zaporojie. Acestea sunt consecinţele condiţiilor nesatisfăcătoare de cazare, echipamentului defectuos, întârzierilor constante şi plăţilor incomplete ale salariilor, precum şi atitudinii dispreţuitoare a leadershipului militar către subalterni”, a precizat Statul Major General într-o declaraţie pe contul de Telegram, vineri.

Statul Major a anunţat că, în oraşul Melitopol, carterul general rusesc a fost atacat joi. Melitopolul a fost ocupat de forţele ruse încă din primele zile ale invaziei.

De asemenea, Statul Major a adăugat că o clădire administrativă ocupată de ruşi din Hola Prîstan din regiunea Herson a fost vizată.

Kirill Stremousov, şeful adjunct numit de Rusia al administraţiei militare din regiunea Herson, a confirmat joi atacul, dar a spus că nu sunt victime.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.