Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina anunță că Moscova plănuiește să conecteze centrala nucleară Zaporojie la rețeaua electrică a Rusiei

Digi24
Zaporojie

Prezența militarilor ruși la centrala Zaporojie, cea mai centrală nucleară din Europa, are ca scop conectarea unității la rețeaua electrică a Federaței Ruse pentru a alimenta Crimeea, a declarat reprezentantul Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, Vadim Skibitski, potrivit RBC-Ucraina.

„Ei au efectuat deja testele necesare, au efectuat ajustări corespunzătoare, au restaurat toate liniile de transport care pleacă de la centrala nucleară Zaporojie în direcția Melitopol. Și conform datelor noastre, la sfârșitul lunii iulie, au verificat deja posibilitatea conectării acestui sistem la sistemul de alimentare al Federației Ruse. Acum așteaptă momentul, făcând ultimele ajustări. Ei sunt hotărâți să conecteze centrala nucleară Zaporojie la rețeaua unificată a Rusiei. În primul rând, pentru a asigura pe deplin Crimeea cu energie electrică. Au plănuit să o facă în prima jumătate a lunii august, dar nu au reușit atunci.

Ei susțin că deoarece aceasta este o instalație nucleară, aceasta trebuie protejată fizic. Dar pur și simplu se acoperă cu o centrală nucleară pentru a-și staționa trupele acolo. Teritoriul din apropierea gării, lângă Energodar, este, de asemenea, folosit activ pentru a lovi teritoriile aflate sub controlul nostru. În al treilea rând, aceasta este o oportunitate foarte bună pentru ei de a desfășura orice acțiuni provocatoare atât pe teritoriul centralei electrice, cât și în zona întregului Energodar”, a declarat oficialul ucrainean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.