Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina anunță o victorie de proporții: au lovit sediul celebrului grup Wagner, armata privată a lui Putin

nationalinterest.org
grupul wagner

Forțele ucrainene au lovit un sediu din Luhansk al grupului de mercenari Wagner din Rusia, a anunțat guvernatorul provinciei din estul Ucrainei, potrivit BBC.

Guvernatorul Serhiy Haidai a declarat că un hotel din localitatea Kadiivka, regiunea Luhansk, în care grupul se întâlnea, a fost lovit cu pierderi importante. Haidai a declarat că în atacul de la Kadiivka, Rusia a suferit „pierderi semnificative" și că se așteaptă ca „cel puțin 50%" din supraviețuitori să moară din cauza lipsei de tratament medical. Informația nu a putut fi verificată din surse independente.

Wagner sunt mercenari sponsorizați de statul rus care acționează în Ucraina, potrivit experților occidentali. Compania militară privată, înființată de Evgheni Prigozhin, un apropiat al președintelui rus Vladimir Putin, a fost acuzată în repetate rânduri de crime de război și de încălcări ale drepturilor omului. Unitățile Wagner au fost desfășurate anterior în Crimeea, Siria, Libia, Mali și Republica Centrafricană.

Lovitura asupra hotelului, în est, a avut loc în timpul unui weekend plin de evenimente. Luptele au făcut ravagii și în sudul Ucrainei, Rusia vizând Odesa, iar Ucraina a bombardat o țintă din orașul ocupat Melitopol.

Sâmbătă, armata ucraineană a anunțat că a doborât 10 drone, iar alte cinci au lovit instalații energetice din orașul portuar Odesa, lăsând aproximativ 1,5 milioane de oameni fără energie electrică. De asemenea, armata ucraineană a atacat orașul ocupat Melitopol, provocând daune importante.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.