Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina anunță succesul operațiunii din sud, dar recunoaște realitatea din teren: 'Mai sunt multe de făcut pentru a securiza teritoriile recucerite'

telegraph.co.uk
herson ucraina

Ucraina a recucerit peste 1.170 de kilometri pătrați de teren în regiunea sa sudică Herson în contraofensiva împotriva Rusiei începută la sfârșitul lunii august, a declarat duminică un purtător de cuvânt al armatei, relatează RADOR.

Ucraina a obținut un succes-fulger cu ofensiva sa din nord-est, dar operațiunile din sud, pentru a elimina un punct de sprijin rusesc pe malul de vest al râului Nipru, a fost de mai lungă durată.

Purtătorul de cuvânt al Comandamentului Militar Sudic, Natalia Humeniuk, a declarat că Ucraina înregistrează progrese pe frontul Herson, dar că mai sunt multe de făcut pentru a securiza teritoriile recent recucerite.

"Se continuă lucrările de consolidare a teritoriului, de curățare și derulare a operațiunilor de stabilizare, întrucât așezările în care intrăm conțin multe surprize lăsate de ocupanți (ruși)", a declarat Humeniuk la televiziunea națională ucraineană. "De la începutul contraofensivei și până astăzi, peste 1.170 de kilometri pătrați au fost eliberați în direcția Herson", a precizat dna Humeniuk.

Vezi și: Anunț ciudat din Herson: Ucraina dezvăluie un atac al rușilor asupra unui convoi de mașini la două zile după ce s-a petrecut

Oficialii ucraineni au discutat de mult despre prioritatea recuceririi Hersonului, o regiune plată, agricolă, pe care Moscova a capturat-o aproape în întregime în primele zile de la declanșarea invaziei. Orice pierderi teritoriale majore în Herson ar pune în pericol liniile de aprovizionare ale Rusiei către Peninsula Crimeea, de importanță strategică, aflată mai la sud, la a cărei revenire a dorit cu ardoare Kievul încă de la ocuparea sa de către Rusia în 2014.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.