Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina ar putea începe un război în Crimeea, cu ajutorul Statelor Unite: susține Nikolai Patrușev

vestidinrusia.ro
Nikolai Patruşev

Ucraina ar putea începe acțiuni militare împotriva Crimeii, organizând, cu susținerea Statelor Unite, provocări care să presupună moartea militarilor ucraineni, consideră secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, scrie Kommersant.

Prezent la o consfăturire la Sevastopol, el a afirmat, de asemenea, că serviciile speciale ale Ucrainei și extremiștii încearcă să comită în Crimeea diversiuni și atacuri teroriste, scrie vestidinrusia.ro.

Potrivit lui Patrușev, Kievul, sprijinit de Washington, evocă tot mai des planuri de ”stabilire a controlului asupra teritoriului Crimeii, pe calea forței”. El a declarat că noua strategie de securitate militară a Ucrainei ”definește în mod direct Federația Rusă drept inamic militar”.

”Ca pretext pentru demararea unor acțiuni armate pot fi provocări organizate cu susținerea SUA și care ar presupune moartea unor militari și pierderea de tehnică militară. Făcând jocurile noii administrații a SUA, Kievul este gata să arunce țara în aventuri militare, fără să țină cont de deterioarea și pe mai departe a situației economice din țară”, a spus Nikolai Patrușev, ale cărui cuvinte sunt redate de agenția Interfax.

Kommersant menționează că, în luna martie, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a pus în aplicare decizia Consiliului de Securitate și Apărare Națională privind ”Strategia de securitate militară a Ucrainei”. Kievul afirmă că documentul nu are drept scop obținerea unei parități militare cu Rusia, având menirea de ”a pune capăt ocupării temporare de către Federația Rusă a unei părți a teritoriului Ucrainei”. Se speră că strategia va facilita dobândirea de către Ucraina a statutului de membru NATO.

Ulterior, Zelenski a declarat că, pentru Kiev, aderarea țării la Alianța Nord-Atlantică reprezintă ”singura cale către sfârșitul războiului din Donbass”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.