Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina ar putea primi armament greu din Germania: 'Această ofertă există'

umbrela-strategica.ro
obuziere Caesar Nexter

Ucraina a primit o ofertă pentru un transport important de obuziere autopropulsate din partea unei companii germane producătoare de armament, a declarat, duminică, o sursă guvernamentală germană, conform Reuters.

Cotidianul german Welt am Sonntag a informat, sâmbătă, că producătorul de armament Krauss-Maffei Wegmann a oferit Ucrainei 100 de obuziere, un tip de armament de artilerie, citând surse guvernamentale anonime de la Kiev.

”Această ofertă există”, a declarat sursa germană pentru Reuters, fără a oferi mai multe detalii.

Conform Welt am Sonntag, producătorul nu are în prezent armamentul pregătit pentru livrare şi a sugerat ca armata Germaniei să ofere Kievului 100 de obuziere proprii, iar producătorul ar urma să livreze ulterior noile arme armatei germane când vor fi disponibile, probabil începând cu a doua jumătate a anului 2024.

Compania Krauss-Maffei Wegmann nu a fost disponibilă imediat pentru declaraţii, iar un purtător de cuvânt al Ministerului german al Apărării a refuzat să comenteze.

Germania a renunţat la politica de a nu trimite armament în zonele de conflict ca urmare a războiului din Ucraina şi a anunţat că va furniza Ucrainei rachete Strela, printre alte arme.

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat, vineri, că este important ca Germania să furnizeze doar armament pe care armata ucraineană va şti să le folosească, cum ar fi echipamente mai vechi din cele folosite de armata fostei Republici Democrate Germane (Germania de Est).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.