Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina are 4 modalități posibile de a confisca bunurile rusești

Pinterest
ucraina putin lupte

Ucraina are patru direcții posibile pentru confiscarea activelor Rusiei și ale companiilor aferente, a declarat marți ministrul justiției din Ucraina, Denis Malyuska, potrivit unui articol publicat pe pagina de internet a guvernului de la Kiev:

1. „Confiscarea unor astfel de bunuri prin hotărâre judecătorească, așa cum sa întâmplat cu bunurile lui Medvedchuk. Bunurile au fost sechestrate în cadrul procesului penal de către o instanță. Proprietatea enumerată în hotărârea judecătorească a fost transferată către ARMA, iar apoi ARMA, din cauza statutului specific al activelor, a transferat activele conducerii societății de stat printr-o procedură simplificată prin ordin al Cabinetului de Miniștri. Una dintre companiile Naftogaz va deveni manager”.

2. „O nouă lege privind confiscarea bunurilor rusești, care a fost deja transmisă Președintelui spre semnare. Potrivit acestuia, decizia de confiscare va fi luată de WACS pe baza a câteva zeci de criterii, care vor determina persoanele care vor fi supuse sancțiunilor, inclusiv sancțiuni sub formă de recuperare a bunurilor la veniturile statului. În același timp, transferul proprietății în proprietatea statului va avea loc destul de rapid - în termen de o lună de la colectarea documentelor care confirmă proprietatea rusă și comunicarea și sprijinul statului agresor”.

3. „Legea care este deja în vigoare - privind naționalizarea proprietății statului rus. Vorbim despre Sberbank și activele sale și despre Prominvestbank”.

4. „Cel mai simplu mod este confiscarea proprietății în legătură cu legea marțială. Dar această cale este nedorită. O astfel de confiscare nu necesită niciun argument, dar atunci există obligația de a rambursa costul. Prin urmare, nu este încă folosit”.

„Pași reali pentru confiscarea bunurilor rusești în Ucraina vor fi un bun exemplu pentru comunitatea internațională de a proceda la fel. Mai ales că Ucraina a propus deja un mecanism legal pentru o astfel de implementare. Dacă acest mecanism va fi implementat de partenerii occidentali în viitorul apropiat, Ucraina va putea conta pe primirea banilor de la Banca Centrală a Rusiei la sfârșitul acestui an”, a adăugat ministrul ucrainean al justiției.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.