Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina ar fi atacat un aeropot strategic din Crimeea: Rusia se laudă că a respins atacul

drona Switchblade drona drone

Sistemul de apărare aeriană, potrivit datelor preliminare, a doborât o dronă în apropierea aeroportului Belbek, în nord-vestul Sevastopolului, a declarat guvernatorul din regiune, Mihail Răzvozhaev.

"Recent, în zona aeroportului din Belbek, potrivit datelor preliminare, un vehicul aerian fără pilot a fost doborât de sistemele de apărare aeriană", a scris oficialul, pe canalul său de Telegram.

"Belbek" a fost construit în 1941 ca un aerodrom militar, în anii 1980 a început să fie folosit pentru a primi aeronave guvernamentale. După anexarea Crimeei la Rusia în 2014, autoritățile din Sevastopol au semnat un acord cu Ministerul Apărării al Federației Ruse privind utilizarea în comun a aeroportului. În 2018, conform ordinului guvernului rus, Belbek a devenit o filială a Aeroportului Internațional Simferopol SA.

În noiembrie 2018, reconstrucția pistei de 3,45 km lungime din Belbek a fost finalizată. Pista a devenit o pistă cu dublă utilizare - pentru aeronave militare și civile, poate lua toate tipurile de aeronave, inclusiv aeronave de transport grele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.