Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina, atacată de Rusia în primele ore de Ziua Independenței: lovituri în mai multe zone

navalpost.com
Harpoon rachete racheta

Rușii au atacat în noptea de marți spre miercuri mai multe zone din Ucraina, printre care Dnipropetrovsk (unde au fost rănite două persoane), în Harkov, Sumi, dar și orașul Zaporojie.

Șeful Administrației Militare Regionale Dnipropetrovsk, Valentin Reznichenko, a declarat:

"Noaptea a fost o alarmă continuă de atac aerian. Am fost loviți cu rachete, Grads și Hurricanes. Armata rusă a acoperit trei districte cu foc - Nipru, Nikopol și Kryvyi Rih. Două rachete inamice Kh-22 au zburat spre districtul Dniprovskyi. Explozia a provocat un incendiu. Pompierii au îmblânzit flăcările. Se investighează informații despre morți și răniți", a spus el, citează agenția Unian.

Rușii au tras și din districtul Nikopol. "În Mangan, o familie a fost afectată. Soțul și soția au primit îngrijiri medicale și sunt tratați la domiciliu. În oraș, două case au fost distruse, mai mult de 10 au fost avariate. Rușii au tras către Nikopol 20 de obuze. Există distrugeri de locuințe. Oamenii nu au fost răniți. În Krasnogrigorievskaya, o casă a fost distrusă, mai multe au fost avariate. Oamenii nu au fost răniți", a spus el.

Reznichenko a remarcat, de asemenea, că în districtul Kryvyi Rih, rachetele rusești au bombardat comunitățile Karpov și Shirokov. În satul Koshevoye, o linie electrică a fost ruptă.

Rușii au bombardat și orașul Zaporojie de două ori. Aproximativ șase blocuri au fost afectate, transmit autoritățile ucrainene.

Ziua Independenței Ucrainei cade la aniversarea a șase luni de la invazia Rusiei din 24 februarie și va fi marcată sub amenințarea atacurilor de pe uscat, din aer și de pe mare. Adunările publice sunt interzise în capitala Kiev.

Vezi și: Zelenski avertizează, de Ziua Națională a Ucrainei: sunt posibile atacuri brutale și respingătoare ale Rusiei

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.