DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Ucraina dă jos prima atestare documentară din Cernăuți făcută de domnitorul Moldovei: în loc o să fie amplasat steagul Ucrainei - FOTO

Wikipedia
ucraina steag drapel

Administrația Regională de Stat din Cernăuți, Ucraina, a decis să înlăture panoul cu copia privilegiului lui Alexandru cel Bun, domnitorul Moldovei, care mărturisește prima atestare documentară a orașului. În locul panoului o să fie amplasat steagul Ucrainei. Anunțul a fost făcut de Administrația Regională de Stat din Cernăuți.

„Piața Centrală din Cernăuți va fi înlocuită cu bannerul care se află pe perete. În loc de o imagine a cartei maestrului moldovean Alexander cel Bun, care a înregistrat prima mențiune scrisă a Cernăuțiului, iată un steag albastru-galben. Inițiatorul unui astfel de înlocuitor a fost șeful Administrației Militare Regionale Cernăuți, Serghii Osaciuk. În centrul drapelului va prezenta și un trident încadrat de stele precum steagul Uniunii Europene. Sper ca acest simbol să ne amintească tuturor de dorința puternică și mișcarea rapidă a țării noastre către Uniunea Europeană”, se arată în anunțul administrației locale, publicat pe Facebook. Înlocuirea bannerului o să fie făcută până în 1 mai.

„Mulțumesc tuturor pentru o poziție activă pe opțiunile peretelui de lângă kobzar. În condițiile luptei eroice a poporului nostru cu blestematul dușman din Rusia, trebuie să menținem spiritul patriotic și co-marital. Dar cum să o faci este o sarcină pentru orașul Cernăuți, departamentul de urbanism, arhitecți și artiști. Singurul lucru inacceptabil este să tolerezi inacțiunea, explicând-o cu războiul. Cernăuți este un oraș al marilor patrioți ai marii Ucrainei!”, a motivat Serghii Osaciuk pe pagina sa de Facebook.

Privilegiul reprezintă o distincție socială care se acordă, în situații speciale, unei persoane, unui grup sau unei clase sociale ori, în feudalism, orașelor și mănăstirilor.

Orașul Cernăuți a fost atestat documentar la 8 octombrie 1408 într-un privilegiu acordat de Alexandru cel Bun, domnitor al Moldovei (1400–1432).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

ONU anunţă arestarea unui activist pentru educaţia fetelor în Afganistan şi cere explicaţii talibanilor FLUXUL AGERPRES 12:00ECHIPE DE LEGENDĂ: „Fetele spectaculoase din Caraibe”, echipa naţională de volei feminin a Cubei (1991-2000) 11:33Vaticanul va trimite în spaţiu un discurs al papei Francisc din 2020 11:30Prim-ministrul Poloniei – primit la Palatul Victoria, de premierul Nicolae Ciucă 11:30Ciucă: Schimburile comerciale între România şi Polonia au crescut;trebuie găsite soluţii pentru echilibrarea balanţei comerciale 11:27Sate evacuate în estul Spaniei din calea unui incendiu de vegetaţie alimentat de vânt şi secetă 11:25Comunicat de presă – Peste 1200 de alergători au participat în weekend la ediţia a 4-a Timişoara 21k by SportGuru 11:24Daraban (CCIR): Trade between Romania and Poland amounted to 10.94 billion euros in 2022 11:24Virgil Popescu: România susţine dezvoltarea programului nuclear civil; decarbonizare fără energie nucleară nu se poate 11:22Vânzările de petrol rusesc către India au crescut anul trecut de 22 de ori 11:21Bucharest Stock Exchange opens higher on Tuesday Vezi mai mult Vezi mai putin CELE MAI CITITE DIN POLITICA-EXTERNA acum 6 ore Rusia a lovit cu rachete supersonice anti-navă o ţintă de antrenament din Marea Japoniei acum 4 ore Regele Charles al III-lea, aşteptat miercuri în Germania în prima sa vizită de stat externă acum 14 ore Primele tancuri britanice Challenger au sosit în Ucraina acum 5 ore Kim Jong Un ordonă creşterea producţiei nucleare militare a Coreei de Nord acum 6 ore SUA: O comisie a Congresului ordonă predarea unei telegrame diplomatice confidenţiale cu privire la retragerea din Afganistan acum 15 ore Germania şi Ţările de Jos continuă integrarea militară acum 9 ore Rusia avertizează cu consecinţe grave dacă Armenia aderă la Statutul de la Roma al Curţii Penale Internaţionale acum 13 ore BiH: Uniunea Europeană condamnă acţiunile conducerii Republicii Srpska ce vizează reducerea libertăţilor fundamentale

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.