Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina BLOCHEAZĂ cele mai populare site-uri şi servicii de internet ruseşti

net, rusia

Ucraina a impus marţi noi sancţiuni împotriva Rusiei, pe care o acuză de susţinerea rebelilor separatişti în estul ţării, blocând astfel accesul pe teritoriul său la mai multe servicii internet foarte populare propuse de societăţile ruseşti, relatează AFP, potrivit agerpres.

Anunţate într-un decret publicat pe site-ul preşedinţiei, aceste măsuri vizează în special reţeaua de socializare VKontakte (VK), adesea supranumit "Facebook-ul rusesc" şi care revendică peste 15 milioane de utilizatori ucraineni. De asemenea, măsurile se extind la reţeaua Odnoklassniki, precum şi la motorul de căutare Yandex şi portalul Mail.ru. Aceste ultime trei societăţi sunt controlate de către miliardarul rus Alişer Usmanov.

Citeşte şi: GREVĂ în Grecia. Circulaţia între insule este suspendată. Jurnaliştii se alătură protestului

Sancţiunile vizează şi grupul Yandex, cotat la bursa din New York, care are un motor de căutare foarte popular şi şi-a dezvoltat numeroase servicii (agregator de articole de presă, cartografiere).

Nu numai accesul la serviciile sale este blocat, ci şi activele sale în Ucraina au fost îngheţate, iar operaţiunile sale comerciale şi financiare au fost limitate.

Aceste măsuri le extind pe cele deja luate împotriva Moscovei după anexarea Crimeii în martie 2014, care a fost urmată de conflictul în estul ţării între armata guvernamentală ucraineană şi rebelii separatişti proruşi, susţinuţi din punct de vedere militar - potrivit Kievului - de către Rusia. Conflictul din estul Ucrainei s-a soldat în cei trei ani cu peste 10.000 de morţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.