Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina cedează în fața separatiștilor: Președintele vrea, Parlamentul se opune

ucraina

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, 'pare să fie favorabil găsirii unor compromisuri' cu Moscova şi cu separatiştii proruşi din estul ţării, dar nu are sprijinul Parlamentului de la Kiev, a declarat preşedintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev, în timpul unei întrevederi avute marţi la Soci cu omologul său rus, Vladimir Putin, transmite agenţia EFE.

Preşedintele kazah a mediat în secret reconcilierea dintre Rusia şi Turcia, după ce relaţiile dintre aceste două ţări au fost tensionate de doborârea de către aviaţia turcă a unui bombardier rus la frontiera siriano-turcă în luna noiembrie, acţiunea de mediere a lui Nazarbaev extinzându-se şi la Ucraina.

Citește și: Fina lui Mircea Eliade s-a iubit cu Charlie Sheen și se teme că are SIDA / FOTO HOT

'Poroşenko mi-a spus că nu dispune de majoritate în Rada (parlamentul ucrainean) pentru a aproba statutul special (de autoguvernare) pentru Donbas', a declarat marţi preşedintele kazah, făcând referire la unul dintre angajamentele politice asumate de autorităţile de la Kiev prin acordurile de pace convenite la Minsk în februarie 2014.

Reuniunea de la Soci a fost a patra întâlnire pe care Putin şi Nazarbaev au avut-o anul acesta, iar până la sfârşitul anului ei se vor întâlni de încă cinci ori, inclusiv la summitul G20, ce se va desfăşura în China în prima săptămâna a lunii septembrie şi la care a fost invitat şi liderul kazah.

Preşedintele Putin i-a mulţumit marţi acestuia din urmă pentru eforturile depuse în misiunea de mediere între Rusia şi Turcia, misiune care 's-a încheiat cu succes', titrează agerpres.ro.

Citește și: Un român face senzație pe străzi: Interpretează DIVIN, la vioară, o piesă La Familia / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.