Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina cere intervenția Consiliului European

ucraina



Poroşenko a făcut aceste acuzaţii la adresa Moscovei în cursul unei convorbiri telefonice cu preşedintele în exerciţiu al Consiliului European, Herman Van Rompuy, potrivit unui comunicat al preşedinţiei ucrainene.

'În cursul discuţiei, Petro Poroşenko a cerut Uniunii Europene să emită o hotărâre în legătură cu trecerea ilegală de material militar greu peste graniţa ruso-ucraineană şi cu atacul soldaţilor ruşi asupra poziţiilor militare' deţinute de Ucraina, se menţionează în document.

Un purtător de cuvânt al preşedinţiei ucrainene a explicat că aceste reproşuri nu se referă la incidente recente precise, ci la 'un ansamblu de fapte' petrecute de la declanşarea conflictului cu separatiştii proruşi din estul Ucrainei.

Poroşenko i-a solicitat interlocutorului său ca problema ucraineană să fie înscrisă pe ordinea de zi a viitorului Consiliu European, programat pentru 16 iulie. Herman Van Rompuy a dat asigurări că va respecta dorinţa părţii ucrainene, conform documentului amintit.

Acuzaţiile formulate de Poroşenko au avut loc în seara unei zile marcate de creşterea tensiunii între Kiev şi Moscova, diplomaţia rusă ameninţând Ucraina cu 'consecinţe ireversibile' după un tir în apropierea graniţei soldat cu un mort în Rusia. Kievul a dezminţit orice implicare a forţelor sale în acest incident.

sursa: agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.