Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina cere sacrificii uriașe din partea Germaniei: Fluxul de gaze prin conducta Nord Stream 1 să fie înlocuit

nord stream 1

Compania de stat ucraineană de gaze naturale a adresat o cerere guvernului german, solicitând oprirea - sau reducerea drastică - a fluxurilor de gaze prin conducta Nord Stream 1.

În cerere se argumentează că, deși exploatarea gazoductului este permisă prin lege, deoarece contribuie la consolidarea securității gazului în Europa, Rusia "a încălcat aceste principii".

"Împreună cu Naftogaz am trimis un apel către ministerul german al economiei și către autoritatea germană de reglementare... privind suspendarea Nord Stream 1", a declarat șeful operatorului sistemului de gaze din Ucraina, Serhiy Makogon, la televiziunea națională, potrivit Sky News.

Ucraina este dispusă și capabilă să ofere o rută de transport alternativă la conducta care trece pe sub Marea Baltică, a adăugat el.

Germania a oprit deja proiectul rusesc de gaz Nord Stream 2, care a fost conceput pentru a dubla livrările de gaze în Germania, ca pedeapsă pentru invazia Rusiei în Ucraina din februarie.

Devierea livrărilor de la gazoductul existent Nord Stream 1 ar putea fi greu de acceptat pentru Germania și pentru restul Europei, spun analiștii.

În primele zile ale războului, premierul polonez Mateusz Morawiecki a cerut închiderea Nord Stream 1, care transportă gaze ruseşti spre Germania din 2011.

E.ON, care deţine o participaţie de 15,5% în Nord Stream 1, susţine că proiectul “este complet diferit de actualele discuţii privind Nord Stream 2”.

Printre investitorii în Nord Stream 1 se află Gazprom, companiile germane Wintershall DEA, PEG Infrastruktur E.ON, firma olandeză Gasunie şi cea franceză Engie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.