Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina cere statutul de ”aliat principal în afara NATO”

ucraina nato



'Dacă va fi de ajutor, ar fi necesară adoptarea de noi sancţiuni. Dacă acest lucru nu va funcţiona, poate că ar trebui să-i solicităm Congresului SUA să-i ofere un statut special Ucrainei, la fel ca Israelului, Australiei, Filipine, de principal aliat în afara blocului NATO, pentru soluţionarea problemelor de securitate', a declarat Poroşenko.

În acelaşi timp, preşedintele ucrainean a subliniat că nu vede nicio diferenţă între catastrofa avionului malaezian în estul Ucrainei şi atacul terorist din 11 septembrie 2001 asupra turnurilor gemene din New York sau prăbuşirea avionului Pan Am deasupra localităţii scoţiene Lockerbie.

Potrivit lui Poroşenko, la ora actuală nu mai este vorba de un conflict intern ucrainean. 'Acesta este un pericol la adresa întregii lumi şi a securităţii globale. Acesta nu este un conflict în interiorul Ucrainei, naţiunea ucraineană este astăzi mai unită ca niciodată înainte... Iar lumea globală trebuie să găsească un răspuns corect la aceasta', a adăugat liderul ucrainean.

sursa: agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.