Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina. Cinci persoane ucise în ultimele violenţe din Estul separatist

Doi soldaţi ucraineni, un colonel al Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) şi doi civili au fost ucişi în ultimele 24 de ore în estul Ucrainei, au anunţat vineri surse din cele două tabere beligerante, informează vineri AFP, conform agerpres.

'Bombardamentele nu au încetat în această zonă' de contact între forţele Kievului şi separatiştii proruşi din Est, a anunţat vineri armata ucraineană, într-un comunicat difuzat pe Facebook.

ATENŢIE, români! Germania introduce o TAXĂ de drum pentru toţi şoferii străini

Doi militari au fost ucişi şi 13 au fost răniţi în confruntări în ultimele 24 de ore, aducând la opt numărul de decese pentru armata ucraineană, de la începutul săptămânii.

Un colonel al Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) a fost ucis vineri dimineaţa în explozia unei maşini la Mariupol, oraş strategic din estul acestei ţări, aflat sub controlul guvernului de la Kiev şi situat lângă linia frontului. Parchetul regional a evocat pista unui 'act terorist'.

De asemenea, doi civili au fost ucişi în bombardamente la Iasinuvata, oraş situat la circa 15 kilometri mai la nord de bastionul rebelilor Doneţk, potrivit agenţiei de presă a separatiştilor.

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a ordonat joi armatei sale să pună în aplicare un armistiţiu începând cu 1 aprilie, recunoscând totodată că nu este foarte optimist cu privire la şansele de reuşită.

Stare de Urgenţă în SUA. Un incendiu puternic a provocat PRĂBUŞIREA unei autostrăzi - FOTO/VIDEO

Numeroase armistiţii au fost încheiate între forţele Kievului şi separatiştii proruşi din estul Ucrainei, însă fără a se ajunge vreodată la încetarea totală a luptelor.

Mai mult de 10.000 de persoane, civili şi militari din ambele tabere, au fost ucise în estul Ucrainei de la declanşarea conflictului, în 2014.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.