Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina, cu un pas înaintea României: 'Țara mea recunoaște singura capitală a Israelului și aceasta este Ierusalimul'

israel ucraina

„Țara mea recunoaște singura capitală a Israelului și aceasta este Ierusalimul”, a declarat joi ambasadorul ucrainean în Israel, Yevhen Korniichuk.

Ucraina se află în etapele finale de planificare înainte de a deschide un birou diplomatic la Ierusalim, a declarat joi ambasadorul ucrainean în Israel, Yevhen Korniichuk.

„Țara mea recunoaște singura capitală a Israelului și aceasta este Ierusalimul”, a spus Korniichuk la un eveniment care marchează 30 de ani de relații dintre Ucraina și Israel, potrivit The Jerusalem Post.

Președintele ucrainean Volodymyr Zelensky urmează să viziteze Israelul anul viitor și să deschidă o filială a ambasadei la Ierusalim, dedicată promovării cooperării economice și tehnologice, a spus ambasadorul.

În urma evenimentului, ambasadorul a mai precizat că biroul ambasadei nu este încă definitiv, dar că a discutat cu Zelensky în octombrie și că este probabil o chestiune de câteva luni până când biroul din Ierusalim poate fi deschis.

Mai multe țări au deschis birouri similare în Ierusalim ca o modalitate de a recunoaște suveranitatea israeliană în capitala sa, inclusiv Columbia, Brazilia, Republica Cehă și Ungaria. SUA și-au mutat ambasada la Ierusalim în 2018, iar Guatemala și Honduras au urmat exemplul; Kosovo și-a deschis prima ambasadă în Israel la Ierusalim.

Majoritatea țărilor nu recunosc Ierusalimul drept capitală a Israelului și își au ambasadele în zona Tel Aviv.

Președintele Isaac Herzog a vizitat Ucraina la începutul acestui an, marcând 80 de ani de la masacrul de la Babi Yar, în care forțele naziste au ucis zeci de mii de evrei. Herzog l-a invitat pe Zelensky să viziteze Israelul, iar președintele ucrainean a acceptat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.