Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consilier al președintelui Volodimir Zelenski: 'Ucraina dorește să nu fie implicată în afacerile interne din SUA'

Donald Trump Volodimir Zelenski Trump Zelenski

Ucraina nu dorește să fie implicată în afacerile interne din Statele Unite, a declarat un consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, după ce controversata conversaţie a preşedintelui Donald Trump cu omologul său de la Kiev, privind anchetarea lui Joseph Biden şi a fiului acestuia, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Klaus Iohannis intervine în scandalul momentului! Solicitare de ultim moment către Viorica Dăncilă .

"Considerăm Statele Unite ca fiind prietene, partenerul nostru strategic. Ceea ce se întâmplă acolo - sunt jocurile lor politice interne. Nu vom lua parte la ele în niciun fel," a afirmat Andri Yermak, un consilier al președintelui Zelenski, citat de agenția UNIAN.

Yermak a discutat cu avocatul personal al președintelui Trump, Rudy Giuliani, la scurt timp după controversata convorbire telefonică între Trump și Zelenski. Oficialul care a depus sesizarea în acest caz a afirmat că întrevederea lui Yermak cu Giuliani a fost "o urmare directă" a conversației dintre cei doi președinți.

Giuliani s-a întâlnit în ultimul an cu o serie de oficiali din Ucraina, în cursul cărora există suspiciuni că ar fi presiuni la Kiev pentru anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA.

Citește și: Olguța Vasilescu îl laudă pe ministrul preferat de Liviu Dragnea: ‘Urmează să lanseze luna aceasta’

Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor din SUA, a anunţat marţi seară lansarea unei investigaţii parlamentare care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump.

"Preşedintele Donald Trump a recunoscut că i-a cerut preşedintelui Ucrainei să comită acţiuni care să îl ajute pe el din punct de vedere politic", a afirmat Pelosi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.