Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina e lăsată pradă rușilor: Anunțul făcut de preşedintele Comisiei Europene

ucraina

Ucraina va avea nevoie de încă 20-25 de ani pentru a adera la Uniunea Europeană şi NATO, a declarat joi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, citat de DPA.

Dorinţa de a avea legături mai strânse cu UE se află în centrul crizei din fosta ţară sovietică, care a fost declanşată de protestele din 2013 pe fondul faptului că regimul de la acea vreme a refuzat să finalizeze Acordul de Asociere cu UE.

Citește și: Dragă vecină nimfomană: Așa începe mesajul unui bucureștean către vecina sa care face sex des țipând

Acordul a fost între timp semnat şi implementat, în timp ce UE a demarat procesul la finalizarea căruia cetăţenii ucraineni vor putea călători în UE fără vize. De asemenea, oficiali de rang înalt din Ucraina au exprimat în mai multe rânduri dorinţa ţării de a adera la UE.

Preşedintele CE, Jean-Claude Juncker, a afirmat însă în cadrul unui discurs susţinut joi, la Haga, că "Ucraina în mod sigur nu va putea să devină membră a UE în următorii 20-25 de ani şi nici a NATO".

Citește și: Băutura magică a dacilor a fost recreată de cercetătorii străini: Detaliile care pot revoluționa tot ce se știa

Ucraina a dat semne tot mai clare de orientare către Alianţa Nord-Atlantică în ultimii ani, după ce Rusia a anexat peninsula Crimeea în 2014 şi apoi a susţinut o mişcare separatistă prorusă în estul teritoriului său.

De asemenea, Ucraina a găzduit exerciţii militare ale NATO anul trecut, în ceea ce s-a dorit a fi o demonstraţie de forţă pentru Rusia.

Citește și: FABULOS Ce nume preferă patronii români pentru firme: De la ”Miorița” la ”Star”

Juncker a făcut afirmaţiile în cauză în contextul unor discuţii despre referendumul pe care Olanda îl va organiza în aprilie pe tema acordului comercial UE-Ucraina, parte a Acordului de Asociere.

Practic, preşedintele CE a declarat că unii olandezi au perceput în mod eronat acel acord ca pe un prim pas spre aderarea la UE.

Comisia, executivul UE, joacă un rol de prim-plan în negocierile de aderare dintre blocul comunitar şi statele care vor să adere, notează DPA citată de agerpres.ro

Citește și: Acesta e locul unde femeile pot avea mai mulți bărbați

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.