Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Realitatea din teren este cruntă - Ucraina anunță că va continua evacuarea obligatorie populației din zonele expuse ofensivei ruse (vicepremier)

BBC
evacuare populatie ucraina

Vicepremierul ucrainean Irina Vereşciuk a anunțat vineri că executivul de la Kiev vrea să extindă măsura privind evacuările obligatorii pentru civilii care locuiesc pe linia frontului în estul și sudul Ucrainei, relatează Reuters.

Într-o declarație la televiziunea națională, Vereşciuk a precizat că reprezintă o prioritate evacuarea femeilor cu copii și a persoanelor în vârstă din unele districte din regiunea estică Harkov și din regiunile sudice Zaporojie și Nikolaev.

„Nu vorbesc de regiunile întregi, dar în unele părți va fi necesară evacuarea obligatorie și ne pregătim pentru acest lucru”, a spus oficialul guvernamental.

Irina Vereşciuk a îndemnat locuitorii să nu se împotrivească și a avertizat că ei se confruntă și cu amenințarea ocupației ruse, adăugând: „Dacă rămân acolo, oamenii vor suferi, mai ales copiii”.

La finalul lunii iulie, guvernul ucrainean a lansat o campanie de evacuare obligatorie a populaţiei din regiunea estică Doneţk, pe care a început s-o implementeze luna aceasta. Orașele și districtele controlate de autoritățile ucrainene în estul industrial sunt sub bombardamentul constant al forțelor ruse și pro-ruse.

„Știu foarte bine ce poate face inamicul pentru a forța oamenii să colaboreze. De aceea fac apel atât de des la oameni să evacuze și să nu spere că inamicul va fi milos și că... va respecta dreptul internațional umanitar. Asta nu se va întâmpla”, a mai spus vineri Vereşciuk.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.