Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina explică cum va folosi controversatele bombe cu fragmentaţie oferite de americani

harta-razboi-nipru-herson

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, a salutat decizia SUA de a trimite bombe cu fragmentaţie în Ucraina, spunând că acestea ar contribui la eliberarea teritoriilor ucrainene, dar a promis că armele nu vor fi folosite în Rusia.

Autorităţile din SUA au anunțat vineri că vor furniza Ucrainei muniții cu dispersie, interzise pe scară largă, pentru contraofensiva împotriva forțelor ruse de ocupaţie.

Reznikov a spus că munițiile vor contribui la salvarea vieților soldaților ucraineni, adăugând că forţele armate vor păstra o strictă înregistrare a utilizării acestora și vor face schimb de informații cu partenerii lor. "Poziția noastră este simplă – trebuie să ne eliberăm teritoriile ocupate temporar și să salvăm viețile cetăţenilor noştri", a scris pe Twitter Oleksii Reznikov.

"Ucraina va folosi aceste muniții numai pentru eliberarea de ocupanţi a teritoriilor noastre recunoscute la nivel internațional. Aceste muniții nu vor fi utilizate pe teritoriul recunoscut oficial al Rusiei".

Munițiile cu fragmentaţie sunt interzise de mai mult de 100 ţări. Jake Sullivan, consilierul pentru securitatea națională al președintelui Joe Biden a încercat vineri să justifice furnizarea de astfel de arme către Ucraina pentru a-şi recuceri teritoriile ocupate de Rusia. "Recunoaștem că munițiile cu dispersie neexplodate creează un risc de vătămare a civililor", le-a spus Sullivan jurnaliştilor.

"Dar există de asemenea riscul masiv de vătămare a civililor dacă trupele și tancurile rusești trec peste pozițiile ucrainene și ocupă mai mult teritoriu ucrainean și subjugă mai mulți civili ucraineni pentru că Ucraina nu are suficientă artilerie", a spus el.

Oleksii Reznikov a spus că armata nu va folosi muniții cu dispersie în zonele urbane și că va recurge la ele doar "pentru a străpunge liniile de apărare inamice".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.