Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul ucrainean de externe face anunțul: 'Suntem la doi pași de a ajunge la un acord cu Rusia'

universul.net
dmitro kuleba

Ucraina și Rusia sunt "la doi pași" de a ajunge la un acord privind exporturile de cereale, a declarat ministrul de externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, într-un interviu publicat miercuri în ziarul spaniol El País.

"Ucraina este pregătită să își exporte cerealele pe piața internațională", a spus el. "Suntem la doi pași de a ajunge la un acord cu Rusia". "Suntem în faza finală, iar acum totul depinde de Rusia", a susținut șeful diplomației ucrainene. "Dacă vor dori cu adevărat, exporturile de cereale vor începe în curând".

În prezent, sunt în curs de desfășurare negocieri internaționale pentru organizarea exportului de cereale ucrainene prin Marea Neagră, în care Ankara joacă un rol activ. Reprezentanții turci discută cu Kievul și Moscova despre crearea așa-numitului coridor de cereale. Anterior, Moscova a subliniat că Rusia nu împiedică exportul de cereale ucrainene pe mare. Președintele rus Vladimir Putin a declarat că Moscova garantează trecerea liberă a navelor cu cereale ucrainene dacă Kievul își curăță porturile de mine și poate asigura exportul de mărfuri prin porturile Berdyansk și Mariupol, controlate de Rusia.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat, în urma rezultatelor participării la reuniunea miniștrilor de externe din G20, că Rusia este pregătită pentru un proces de negociere cu părțile ucraineană și turcă privind exportul de cereale ucrainene. Potrivit acestuia, armata joacă un rol-cheie în acest proces.

Miercuri, la Istanbul va avea loc o reuniune a delegațiilor militare din Federația Rusă, Turcia, Ucraina și a reprezentanților ONU pe tema exportului de cereale ucrainene pe cale maritimă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.