Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina face anunțul care îi va strica weekendul lui Vladimir Putin!

putin nervos

Ucraina face anunțul care îi va strica weekendul lui Vladimir Putin!

Purtătorul de cuvânt al Forţelor Aeriene ale Ucrainei, Iuri Ihnat, a declarat că piloții ucraineni au început etapa de pregătire practică pentru manevrarea avioanelor de luptă F-16z, informează Rador Radio România.

Colonelul a menționat că antrenarea piloților Forțelor Armate ucrainene pe aceste aeronave occidentale "progresează conform planului", deși detalii pe această temă nu au fost încă furnizate. "Procesul a început, iar acesta este cel mai important lucru. Partenerii nu doresc să intre în detalii despre procesul de instruire. Dar adevărul este că piloții învață deja să piloteze F-16 direct în aer" - a subliniat Ihnat.

Reprezentantul Forțelor Aeriene ale Ucrainei a precizat că nu toți piloții ucraineni care sunt pregătiți să opereze avioane de luptă au ridicat deja în aer avioane F-16 pentru antrenament. "Nu toți, desigur. Unii dintre piloți se antrenează deja pe cer cu instructor pe aceste avioane de luptă. Prin urmare, totul decurge conform planului" - a remarcat Iuri Ihnat.

Context

RBC notează că presa occidentală, citând mai mulţi oficiali, a relatat recent că piloții ucraineni se antrenează deja în aer pe avioane F-16, dar reprezentanții Forțelor Aeriene ale Ucrainei au transmis că nu vor anunța acest lucru până când nu vor apărea fotografii cu militari ucraineni în cabina de pilotaj a acestor avioane.

Amintim că președintele Volodimir Zelenski a anunțat, pe 7 noiembrie, că avioane F-16 olandeze au sosit în România pentru antrenamente destinate piloţilor ucraineni. Pe 8 noiembrie, Forțele Armate ale Ucrainei au transmis că România îşi pregătește infrastructura pentru antrenarea piloților ucraineni pe avioane F-16.

Vezi si: Decolarea avioanelor F-16 din România 'ar putea duce la un Al Treilea Război Mondial': expert militar rus la postul RT.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.