Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina face furori în industria cerealelor: 3,83 milioane de tone exportate în sezonul 2023/2024

Agerpres
cereale ucraina

Exporturile de cereale ale Ucrainei s-au situat la 3,83 milioane tone metrice în sezonul iulie 2023-iunie 2024, arată datele publicate miercuri de Ministerul Agriculturii de la Kiev, transmite Reuters.

Exporturile au fost afectate după ce, luna trecută, Rusia a decis să părăsească acordul negociat de ONU care permitea Ucrainei să exporte cereale via porturile sale de la Marea Neagră, însă datele publicate miercuri de Ministerul Agriculturii de la Kiev nu oferă cifre detaliate cu privire la situaţia exporturilor după expirarea acordului cu privire la coridoarele maritime, conform Agerpres.

La 25 august 2022, exporturile de cereale ale Ucrainei se situau la 3,3 milioane de tone, iar luna aceasta au fost exportate 1,56 milioane tone de cereale, a precizat Ministerul Agriculturii de la Kiev.

Cantităţile totale de cereale pe care Ucraina le-a exportat deja în sezonul actual includ 1,8 milioane de tone de porumb, 1,6 milioane tone de grâu şi 0,44 milioane tone de orz.

Pentru întreg sezonul 2022/2023 exporturile de cereale s-au situat la aproape 49 milioane de tone, depăşind nivelul din sezonul precedent, de 48,4 milioane de tone.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.