Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina face un pas către reconciliere şi suspendă procedura de la OMC împotriva Poloniei, Ungariei şi Slovaciei

Michele Ursi / Alamy / Alamy / Profimedia
cereale ucraina

Ucraina a anunţat joi că a "pus pe pauză" procedurile pe care le-a iniţiat la Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) împotriva Poloniei, Ungariei şi Slovaciei, ca urmare a restricţiilor unilaterale impuse de aceste ţări vecine importurilor de cereale ucrainene, scrie Le Monde.

Ministrul adjunct al economiei, Taras Kacika, citat de agenţia Interfax-Ucraina, s-a declarat încrezător că dezacordul pe care Kievul îl are cu cei trei vecini pe tema exportului de cereale ucrainene va fi "rezolvat în următoarele săptămâni şi luni".

Ucraina se află în conflict cu cele trei state membre ale Uniunii Europene - Polonia, Slovacia şi Ungaria - care şi-au prelungit în septembrie embargoul asupra importurilor de cereale ucrainene, în pofida ridicării restricţiilor de către Bruxelles. Aceste ţări spun că vor să îşi protejeze fermierii de afluxul de cereale ucrainene, care a dus la scăderea preţurilor.

Pentru Varşovia, declaraţia de suspendare a plângerii depuse de Kiev la OMC este "un pas necesar". "Aşteptăm cu nerăbdare alte acţiuni constructive din partea Ucrainei pentru a dezvolta o relaţie adecvată în ceea ce priveşte problemele agricole", a declarat joi purtătorul de cuvânt al guvernului polonez, Piotr Müller, pentru agenţia de presă poloneză PAP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.