Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina forțează campania de recrutare: celor eligibili li se cere să-și înfrunte frica - VIDEO

mil.in.ua
recrutare ucraina

Ministerul ucrainean al Apărării îi îndeamnă pe cetăţenii de vârstă militară să îşi actualizeze datele la birourile de înrolare în armată şi să îşi "învingă frica", într-o campanie lansată joi, în timp ce contraofensiva de vară a intrat deja în cea de-a treia lună şi în continuare merge greu, relatează Reuters, citat de news.ro.

Campania, care se bazează pe clipuri video şi mărturii fotografice bine realizate de soldaţi proeminenţi care îşi descriu temerile, urmăreşte să doboare un obstacol major în recrutarea în armată, a declarat ministrul adjunct al apărării, Hanna Maliar.

"Suntem cu toţii oameni vii şi cu toţii trebuie să depăşim această frică, pentru a învinge", a spus ea, menţionând că cetăţenii cu vârsta militară sunt datori să îşi actualizeze datele personale la birourile de recrutare.

Campania are loc în contextul în care Ucraina se va confrunta probabil cu provocări mai dificile în ceea ce priveşte recrutarea, pe măsură ce războiul cu Rusia, aflat în prezent într-o fază de uzură brutală, se apropie de 18 luni încheiate.

În timp ce a prezentat campania, Maliar a avut grijă să spună că nu toţi cei care îşi actualizează datele personale vor fi mobilizaţi automat în armată şi că nu toţi cei care sunt mobilizaţi vor ajunge într-o zonă de luptă.

Preşedintele Volodimir Zelenski a anunţat o mobilizare generală după invazia la scară largă a Rusiei din februarie 2022, iar rezerviştii militari cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani sunt eligibili pentru recrutare.

"Curajul învinge frica", spune unul dintre sloganurile campaniei. "Toată lumea are temeri într-un război. Şi eu am", declară un soldat ucrainean care a luptat în Bahmut.

Maliar s-a angajat, de asemenea, să elimine corupţia din procesul de recrutare. "Încrederea între cetăţeni şi (centrele de recrutare) este importantă", a adăugat Maliar în comentarii preluate de o platformă militară oficială. "Chiar acum facem un pas spre stabilirea acestei încrederi", a adăugat ea.

Armata a fost lovită însă de scandaluri care au implicat mită sau tactici de recrutare brutale.

Zelenski a semnat joi un decret prin care a oficializat o decizie luată săptămâna trecută de a-i demite pe toţi şefii birourilor regionale de recrutare, după ce o anchetă la nivel naţional a scos la iveală zeci de cazuri de corupţie şi abuzuri. "Acest sistem ar trebui să fie condus de oameni care ştiu exact ce este războiul şi de ce cinismul şi mita în timpul războiului reprezintă trădare", a declarat el.

Aceste măsuri au loc în contextul în care Ucraina încearcă să facă progrese în contraofensiva pentru a recuceri teritoriul ocupat, care a fost îngreunată de câmpurile minate şi de apărarea rusă din sud-est.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.