Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina fortifică granița de nord-est - Investiție de zeci de milioane de euro

Defence Romania
harkov ucraina

Guvernul ucrainean urmează să construiască noi fortificații și infrastructură militară în regiunile de nord-est care se învecinează cu Rusia și Belarus, la un cost de aproape 35 de milioane de dolari, a declarat, marți, premierul Denis Șmihal.

„La solicitarea Harkiv și Cernihiv... alocam 911,5 milioane de grivne (24,7 milioane de dolari) pentru Harkiv și 363 de milioane (9,8 milioane de dolari) pentru Cernihiv pentru a construi structuri de inginerie militară și de fortificație”, a anunțat Șmihal pe platforma Telegram.

Regiunea Cernihiv, care se învecinează cu Rusia și Belarus, a fost parțial ocupată la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei, în februarie 2022, dar a fost ulterior eliberată. Belarus, cel mai apropiat aliat al Kremlinului, a sprijinit inițial invazia rusă, deschizându-și granițele trupelor ruse care au mărșăluit spre capitala Ucrainei, Kiev.

Autoritățile de la Minsk au oferit teritoriul țării și luptătorilor din grupul de mercenari Wagner, a căror mutare în Belarus a făcut parte dintr-un acord prin care a pus capăt tentativei lor de revoltă în iunie. Regiunea de est Harkiv, care se învecinează cu regiunea rusă Belgorod, este încă parțial ocupată și a fost teatru de operațiuni active în ultimele săptămâni. De la eliberarea teritoriilor sale, Ucraina și-a construit activ apărări la granițele sale pentru a preveni o nouă invazie. Menține o forță semnificativă în nord. Forțele Moscovei controlează o zonă din sudul și estul Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.