Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La Odesa se propune înlocuirea monumentului împărătesei ruse Ecaterina a II-a cu un monument al actorului Billy Herrington care a jucat în filme gay

Radu Pop
BFMTV
casatorii gay

La Odesa, s-a propus în locul unui monument al împărătesei ruse Ecaterina a II-a să instaleze un monument al actorului american Billy Herrington, care a jucat în filme gay.

O astfel de petiție a apărut pe site-ul președintelui ucarinean pe 20 mai, iar de marți, 12 iulie, a strâns peste 25 de mii de semnături, iar acum ar trebui să fie luată în considerare de liderul ucrainean Volodimir Zelenski, relatează Unian.

Petiția de pe site-ul președintelui a strâns deja peste 25.000 de semnături.

Petiția menționează că Ecaterina a II-a prin acțiunile sale a cauzat un mare rău statalității și culturii ucrainene, iar însuși faptul de a-și instala monumentul a fost o greșeală teribilă.

"Fiecare zi a existenței sale ulterioare semnalează că Odessa se află în zona de influență culturală rusă. Este timpul să schimbăm asta", se arată în document.

Petiția propune instalarea unui astfel de monument în locul unui monument al Ecaterinei a II-a - Herrington stă cu o sticlă de bere la bar.

Documentul susține că prin ridicarea unui astfel de monument, în special partea ucraineană va arăta că Odessa nu face parte din cultura rusă, ci are propria cultură și simț al umorului și va da, de asemenea, un semnal clar de sprijin pentru comunitatea LGBT.

Anterior, a devenit cunoscut faptul că în Ucraina numărul necesar de voturi a fost marcat printr-o petiție pentru legalizarea căsătoriei între persoane de același sex. Acum, propunerea ar trebui să fie luată în considerare de Vladimir Zelenski.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.