Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina golește pușcăriile - 20.000 de deținuți vor fi trimiși pe front

reuters.com
razboi ucraina

La fel ca Rusia în primul an de război, Ucraina apelează la deținuți pentru a suplini deficitul de soldați de pe front. Şeful grupului parlamentar al partidului ucrainean Slujitorul Poporului, David Arahamia, a declarat că numărul total de deţinuţi care pot fi potențial mobilizați pentru a fi incluşi în Forțele de Apărare ale Ucrainei este de 15.000-20.000.

"Nu știm câți dintre ei vor semna contracte, pentru că acest lucru se va întâmpla cu acordul părților. Estimăm că vor fi câteva mii de oameni" - a adăugat deputatul. Arahamia a menționat că deținuții vor putea fi mobilizați după decizia instanței de eliberare anticipată condiționată.

Amitnim că Rada Supremă de la Kiev a adoptat, miercuri, un proiect de lege care permite anumitor categorii de deţinuţi să lupte pe front în schimbul unei amnistii. Noua lege vizează exclusiv deţinuţii care vor să intre în armată în mod voluntar. Potrivit celor care au iniţiat legea, va fi necesar acordul autorităţilor militare, după examinarea stării de sănătate fizică şi psihică a deţinuţilor. Legislatorii ucraineni au asigurat că mobilizarea nu se va aplica în cazul deţinuţilor condamnaţi pentru infracţiuni grave.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.